Idomove.dk

idomove.dk - optjen point for din træning og vind præmierEn ny idé lige efter web 2.0 drejebogen har set dagens lys. Idomove.dk er et site, hvor du kan uploade din træning (pt. fra Garmin pulsure), og optjene point for den tid, du har trænet kredsløstræning defineret som en intensitet over 60%.

Har du ligesom idémanden bag idomove.dk også svært ved nogle gange at motivere dig til at træne, også selvom tilmeldingen til marathonløbet eller trikonkurrencen er sendt afsted, så er dette måske, hvad der skal til. Det handler i bund og grund om at finde en motivation til at træne, og kan du ikke finde motivation i at forfølge din målsætning om at opnå bestemte resultater i konkurrencer elelr opnå andre målsætninger såsom at tabe dig, er det måske en ydre motivation i form af dyst mod kammerater eller optjening af points, du skal lede efter.. Nogle gange kan det bare være svært at overskue og forstå, hvorfor det netop skulle være så vigtigt at løbe en tur i aften, når nu først den virkelige udfordring og belønning ligger måneder ude i fremtiden. Så kan det være fint med en mere umiddelbar belønning!   Stimuli Respons – eller Pavlovs hunde – det er i bund og grund ideen bag idomove.dk.

Idomove.dk fungerer helt konkret efter følgende principper:

“For hvert minut du motionerer, tjener du point, der kan bruges til konkurrencer, produkter med videre. I praksis betyder det at du skal have din puls op, faktisk skal din gennemsnitspuls være på minimum 60 % af din maksimale puls gennem hele træningspasset, førend at dine minutter kan konverteres til point. Motionerer du efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger, vil du efter en måned have optjent nok point til et lod i en konkurrence. Jo flere lodder du køber, des større er din chance selvfølgelig for at vinde. Du har derfor mulighed for at deltage i en række udfordringer vi stiller. Udfordringerne kan variere fra cykel 20 minutter, 1 times spinning til løb 5 km. Så der er derfor lidt for enhver smag.”. Du kan også udfordre dine venner, alle smider et antal point i puljen og vinderen tager det hele. Du kan udfordre dine venner i hvem der hurtigst løber en given distance, hvem der kommer længst på en given tid og hvem der først forbrænder et antal kalorier. Du kan læse mere om reglerne på Sådan fungerer det

Når du har samlet point sammen til at købe lodder, kan du under konkurrencer se de igangværende. Du behøves ikke købe med det samme, dine point bliver aldrig forældede. Når du klikker ind under den konkurrence du gerne vil købe lodder til, kan du købe det antal lodder du har råd til.

For at komme i gang skal du selvfølgelig oprette dig som bruger på hjemmesiden (gratis). Dernæst skal du have et af de pulsure, der understøttes (i begyndelsen er det kun Garmin Forunner pulsure og helst med GPS dvs. fx Forerunner 305, 310 XT).  Herefter fungerer siden ligesom de fleste andre online dagbøger ved, at du uploader din træning til hjemmesiden, hvor den tildeles point.

Du skal acceptere nogle betingelser når du tilmelder dig tjenesten. Disse betingelser er ikke meget forskellige fra andre tjenester. Idomove.dk indsamler nødvendigvis dine træningsdata og forbeholder sig ret til at benytte disse anonymiseret . Der udsendes kun e-mails/SMS til dig, hvis du har accepteret dette. Der indsamles automatisk data ved besøg på siden såsom IP-adresse , sider du ser på og rækkefølgen heraf,  varigheden af dit besøg  osv. Det er ganske normal paksis. “I Do Move forbeholder sig ret til efter eget skøn og uden varsel, at fjerne oplysninger fra hjemmesiden og til at tage hjemmesiden offline”. Dette er også ganske normalt..

Tags: