Sportlyzer – en virtuel coach?

Den spritnye hjemmeside Sportlyzer.com er en helt traditionel Web 2.0 side, der beskriver sig selv som “The next generation Private Trainer’. Bag siden står et helt hold af estiske elitetrænere og tidligere aktive.

Siden er meget nem at gå, og din træning kan integreres i Facebook.  Du kan oprette en gratis konto og hente de nødvendige oplysninger fra fx din Facebook-profil eller Google konto. Når du har beskrevet dit nuværende træningsniveau og et eventuelt mål (en konkurrence eller lignende), samt hvor lang tid du vil træne om ugen (programmet har selv et forslag hertil), genereres et komplet træningsprogram designet netop til dig.

Det hele fungerer faktisk ret strømlinet. Der er masser af sportsgrene at vælge mellem, enheden genkendes let (km, timer, minutter), og der kommer hele tiden forslag til, hvad du mon mener når du udfylder felterne. Lidt ligesom sms-ordforslagene på en mobiltelefon. Jeg har ikke gennemtestet de træningsforslag, der bliver genereret, men på overfladen virker de helt fornuftige. De er baseret på træningszoner (ud fra pulsintensiteten), så træning med pulsur er et must.