Online træningsdagbog

Du kan efterhånden vælge og vrage mellem hjemmesider, hvor du kan oprette din egen online træningsdagbog, hvad enten du vil bruge den til at registrere din svømme træning, cykeltræning, løbetræning, fitnesstræning eller styrketræning. Langt de fleste steder er det endda gratis at oprette en dagbog og samtidig har du de fleste steder også muligheden for at spørge andre til råds om brugen af dagbøgerne eller få gode råd om din træning. Ligeledes kan du mange gange indgå i gruppe-fællesskaber, hvor I kan motivere hinanden eller dyste på kammeratlig vis om, hvem der træner mest. Skulle du så være den, der træner mindst, men alligevel vinder på konkurrencedagen, så kan du jo bare grine endnu mere af dem, der har trænet mere end dig!
 

PC program eller online træningsdagbog

Du kan kun selv afgøre om du skal satse på en online dagbog eller vælge et PC/Mac program til dine værdifulde træningsdata. Med den online løsning er du rimelig sikker på altid at have et program, der fungerer selvom du installerer nye drivere eller opdateringer på din computer. Omvendt har du lidt mindre kontrol med dine data, hvis du anvender en online løsning på en ekstern webserver. Hvis firmaet bag hjemmesiden pludselig lukker, risikerer du at miste al din træning.

De fleste online løsninger er målrettet sportsgrenene løb og cykling, og er du fx konkurrencesvømmer og ønsker at registrere din svømmetræning, så bør du nok lede efter et dedikeret PC-program. Her vil du lettere kunne registrere de forskellige serier, starttider, splittider osv. Er du derimod løbe- eller cykelmotionist i ordets bedste betydning, vil du have alle de muligheder, du har brug for, i en online træningsdagbog. Hvis du så bare sørger for at eksportere dine træningsdata engang i mellem, kan du trygt vælge en online dagbog.